torsdag 18 oktober 2012

Karibu(välkommen) till Kenya!

Vi är äntligen framme efter ungefär 24 timmars resande. Trötta är vi minsann, trots att vi sovit en del.... Vi började resan tidigt på onsdagmorgonen då vi tog tåget från Linköping till Arlanda C. Det var blandade känslor minsann. Pirret kände vi nog alla, fast på olika sätt. En flygrädd, två matgalna och en clown. Ett stopp gjorde vi Istanbul där flygplatsen höll på att göra oss alla galna. Rörigt, svårt att hitta, trängsel i köer och en massa massa människor. Däremot träffade vi en del volontärer och då började det kännas ordentligt i magen....(Frida och Malin som var hungriga jämt åt upp dem.. fast de är veganer)

Väl framme i Nairobi möttes vi av en lukt som åtminstone jag(Anna) kände igen på direkten - AFRIKAAAAA. En lukt som jag inte riktigt kan sätta finger på men som fanns i även Ghana, avgaser mixat med allt-vad-det-nu-är. Visum skaffades på plats och var inga svårigheter alls, bara att vi skulle ha amerikanska dollar och inte kenyanska shillings. Sedan var det bara att hitta vår taxi som vi hade bett vår husvärd Monica att beställa till oss. Men ingen taxi med någon skylt "global relations" hittades och jag vet inte hur länge vi blev tvekande på hur vi skulle göra ; ta vilken som helst på plats eller ringa Monica och beställa en ny. Osäkra flickor som vi var fick det bli det sistnämnda men vi insåg ganska snart att det egentligen inte hade spelat någon roll. Däremot verkar det vara så att många taxichaufförer inte vill köra till Kibera för att det kan vara oroligt där på natten och vi anlände till Nairobi cirkus 3 på natten!

Första dagen har bestått av - sova sova sova.. och sova.. och en kort promenad i slumområdet där vi bor. Lägenheten är fin, till och med trådlöst internet. Monica välkomnade oss med öppna armar och här bor även två andra volontärer; en från Danmark och en från USA. Organisationen wayowayo som samarbetar med organisationen Global relations ligger bara ett stenkast från huset, vilket känns praktiskt. Det verkar vara en hel del aktiviteter som vi ska bli delaktiga i men just nu har vi alldeles för mycket intryck att jobba med, men imorgon är en ny dag.. Kvällen avslutades iaf med en ljuvlig kenyansk måltid som Monica bjöd på, Ugali bland annat. Kommer förmodligen göra ett fullt matinlägg längre fram för den som är nyfiken.

Här kommer lite bilder.



Redo att flyga! 
Kajsa var glad så länge hon slapp flyga :)
Hej Kameran! 
Utsikten från vårt rum. Vi bor alla fyra i samma rum i två våningssängar. Trångt och kojsigt.
Utisikten från balkongen
Och lite mumsig kenyansk mat. Ugali - mumsigt!
Monicas son Kellyn åt tillsammans med oss. 

och slutligen... en bild som kan misstolkas. De eldar ett däck för att samla folk till möte eftersom det har varit en del rån i slummen, så det är inte krig eller en bomb det är frågan om, utan människor som vill försöka få stopp på rån och få det att uppmärksammas. Efter att detta tändes så stängdes nästan alla affärer längs slumområdet. 


Vet inte hur länge detta tog att ladda upp bilder, men nu är det gjort. Nu ligger tjejerna och sover medan jag lyssnar på hur regnet öser ner. Vet inte riktigt vad de menade om att det skulle vara kallt.. ligger under mitt myggnät är varm som ett element.. och varmare kommer det bli!

Hoppas ni har det bra hemma i Sverige. Vi höres snart!

/Anna"clownen" och det sovande gänget ;) 


1 kommentar:

  1. Hejsan Kära Dotter
    Det ska bli nio underbara veckor för mamma att få ta del av Eran resa där ner i Kenya.
    Jag känner att jag är mycke glad för Eran del och för min del som mamma , att få sitta här hemma i Norden och kunna ta del av Eran resa.
    Ta väl han om Er själva oxå! Tänker mycke på Er alla unga tjejer. Många Hälsningar stor Kram Annas Mamma.

    SvaraRadera