torsdag 1 november 2012

Brand i Kibera

Igår uppstod en brand i Kibera-slummen, som förstörde 400 bostäder. Minst fyra personer dog i branden och ca 2000 blev hemlösa. Redan innan branden, levde dessa människor på marginalen, och nu har de inga av sina ägodelar kvar. Vissa insatser har gjorts av Kenyas premiärminister, för att de hemlösa ska ha någonstans att sova, men mycket mer behöver göras.

Eftersom vi befinner oss i Kibera, ser vi en stor möjlighet att kunna ge direkt hjälp till de drabbade. Det kan vi göra genom att köpa t.ex. kol-kök (ett kolkök kostar ca 50 kronor och kan användas tills vidare för en familjs matlagning), filtar, mat, kläder... ja, egentligen vad som helst som kan vara till nytta. Eftersom vi är på plats kan vi se till att hjälpen når dit den ska; att den inte hamnar i några mellanhänder.

Just nu är det turbulent i området och vi har ännu inte kunnat se hur det ser ut. Därför satsar vi på att kunna lämna våra bidrag på onsdag nästa vecka. Vi har redan fått tag på namn och nummer till ca 40 av de drabbade familjerna, som skulle uppskatta all hjälp de kan få. Själva kommer vi att bidra med pengar, och hoppas att ni är villiga att göra det också. Alla bidrag är värdefulla, även om det så bara är en tjuga (i slummen är tjugo kronor vad en person lever på/dag).

Kontakta den av oss som du känner bäst, via meddelande på Facebook eller via mail (friismalin@hotmail.com, frida.arwidson@gmail.com, erikaanna@msn.com, kajsa.uvenberg@hotmail.com) angående ditt bidrag, så lämnar vi ut kontonummer.

Som sagt - på onsdag nästa vecka kommer vi börja dela ut förnödenheterna, så innan dess vill vi gärna se pengarna på kontot (men utdelningen kommer såklart att fortsätta så länge vi får in pengar) :)

Tusen tack för hjälpen!

/Malin och Frida i kompani av Anna och Kajsa


3 kommentarer:

  1. Hej på er tjejer! Spännande att följa er blogg. Hoppas att det kommer in mycket pengar. Vi ska bidra med vårt. Sköt om er!!!!
    Anneli och Ludde

    SvaraRadera
  2. Tja syrran (Malin) och ni andra! Intressant att läsa och se bilder på eran resa! Verkligen Kenya det där asså. Tråkigt med branden... Jag skänker en slant till dom. Ha en fortsatt spännande resa!
    /Emil

    SvaraRadera
  3. Vilka fantastiska bilder! Fast det finns en som är lika vacker som Afrikas lejon. Ditt eget lilla lejon Eddie. Han jublar just nu, nysnö igen och fem, sex grader kallt. Finns inte en chans att ett lejon skulle klara sig.
    Maten ser verkligen läcker ut. Själv äter jag mest svenskt, rotmos och fläsklägg - det ni...

    Hoppas Ni tar hand om varandra.

    Hälsningar pappa och Eddie

    SvaraRadera