fredag 16 november 2012

Uppdatering angående vår insamling


Här kommer ett inlägg som egentligen skulle ha publicerats i onsdags, men kommer lite dagar försent och det har hänt en del sen dess.. därför kommer vi skriva ett inlägg snart igen om hur det har gått..


Tiden går och nu känner vi att det är dags att ni ska få ta del av hur det går för oss med vår insamling av pengar och utdelningen av förnödenheter till de som drabbades i branden i Kibera för nästan två veckor sedan. Vi är väldigt tacksamma för de bidrag vi har fått och vi kommer kunna göra mycket med pengarna.

Några dagar efter att insamlingen startat gick vi till ett stort varuhus för att se vad vi kunde göra med de pengar vi hittills hade fått in. Vi plockade ihop ett "paket" bestående av en filt, ett kolkök, kol, en tvätthink, tvättmedel och lite mat eftersom dessa saker alltid kan komma till nytta. Pengarna vi hade fått in skulle räcka till 50 sådana paket/familjer. Eftersom det inte fanns tillräckligt av alla dessa saker i butikens lager, fick vi beställa dem och snällt vänta på att butiken skulle höra av sig. Nu, en vecka senare, har vi fortfarande inte hört något från dem och idag ska vi ta nya tag.

Vår förhoppning är att vår beställning finns klar när vi kommer till butiken idag, men vi anar att så inte är fallet. Om inte kommer vi börja med att köpa det som finns för närvarande så att utdelningen kan börja.

De som kommer att få dessa paket först är några av de 40 familjer som vår kenyanska vän Monica fick kontakt med direkt efter branden. Monica har bott i trakten länge och känner till det drabbade området. Hon kan mer diskret än oss visa sig där och ta reda på och samla in kontaktuppgifter till drabbade personer. Då de insamlade pengarna kommer räcka till fler än de familjer hon varit i kontakt med, kommer vi samla in flera uppgifter på samma sätt. På grund av att området var väldigt oroligt i samband med branden kunde vi inte ta oss dit för att se det med egna ögon. Nu har vi hört att det börjat lugna sig och vi kommer kunna ta oss dit inom kort. När vi har fått hem förnödenheterna kommer vi ringa familjerna som får komma och hämta dem på Wayo wayo (organisationen vi arbetar för) i utkanten av Kibera.

Detta är vad vi vet just nu, och vi tyckte som sagt att det var läge att dela med oss av informationen till er. Saker och ting kan komma att ändras men detta är vår plan nu.

Mer info kommer så småningom.

Hoppas ni har det bra där hemma!

Kramar / Frida och Malin och de andra

Här kommer lite bilder från branden (dålig kvalité eftersom det är mobilkamera.. man får vara rätt diskret med kameror i området för huvudtaget)



Här fick drabbade familjer skriva ner sina namn och telefonnummer



El-ledningen som de tror orsakat branden


Många av de drabbade var barn




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar